Gellért-konferenciák 3.

A kiadó előszava

 

Kedves Olvasó, Ön a Kommunizmus Bűnei Alapítvány harmadik tanulmánykötetét tartja kezében. Ezúttal virtuálisan. Mint mindkét korábbi kötetünk, ez a könyv is válogatást tartalmaz az elmúlt két évben a budai Gellért szállóban megrendezett, immár hagyományos konferenciákon elhangzott előadásokból. A 2021-ben kezdődött épületfelújítás miatt a rendezvényeinket áthelyeztük ugyan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületegyüttesébe, de a Gellért-konferenciák elnevezést megtartottuk.

Megváltozott a kiadványunk formátuma is. Amíg az első két kötet nyomdai előállítására a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzeti Együttműködési Alap és a Miniszterelnökség támogatása elegendő volt, addig a Covid’19 világjárvány hatására megnövekedett papír-ár ez évben nem engedte meg, hogy kötetünket kinyomtatva adjuk át Önöknek.

De céljaink, rendezvényeink és munkánk értelme szemernyit sem változott: változatlanul szeretnénk, hogy munkánk által a lehető legtöbben ismerjék meg és a lehető legkevesebben felejtsék el a magyarországi kommunizmus társadalmunkat sújtó bűneit.